Airbnb, компанията, която предоставя имоти под наем, плаща около 50 милиона

...
Airbnb, компанията, която предоставя имоти под наем, плаща около 50 милиона
Коментари Харесай

Когато наемеш апартамент от Airbnb, а вътре те чака насилник с нож

Airbnb, компанията, която дава парцели чартърен, плаща към 50 милиона $ всяка година, с цел да се изчистят някои от най-тежките произшествия, в това число полово принуждение и убийства, които се случват на местата, отдавани от платформата. За задачата е основан скришен екип по сигурността от 100 души по целия свят, чиято задача е да оказват помощ на жертвите да се усещат подкрепени, като могат да  " харчат всичко, което е належащо ", даже да става дума за милиони. Информацията е на Bloomberg, представена от Guardian.

Един от най-фрапиращите случаи се случва в Ню Йорк, където млада австралийка е нападната и изнасилена от мъж, който се криел в банята на наетото жилище с нож. Нападението се случило в самия край на 2015 година, в навечерието на Нова година. Докладът на Bloomberg допуска, че насилникът е направил копие на ключовете за апартамента, до които е имал достъп преди нападението.

" Airbnb " са заплатили на туристката колосалната сума от 7 млн. $.

29-годишната австралийка се е прибрала малко след среднощ в наетото жилище в Манхатън, а 24-годишният Джуниър Лий е бил прикрит в банята. След нападението, което включвало и обезчестяване, екипът по сигурността на Airbnb се е свързал с локалното полицейско ръководство, с цел да предложи подпомагане и да настани жертвата в хотел. Компанията също по този начин е предложила да заплати за разноските на жертвата, в това число тези за полет на нейната майка от Австралия, която незабавно е пристигнала, с цел да поддържа щерка си.

Обезщетението, предоставено от, включва цялостно покриване на разноските на двете дами, храна и престой в Щатите, безвредното им връщане в Австралия и цялостна здравна и психическа грижа за жертвата.

Bloomberg информира още, че като част от съглашението в размер на 7 милиона $ жертвата няма право да упреква или да съди Airbnb или домакина на жилището, където е станал случаят. В клаузите му е разказано, че то е реализирано чак две години след случая. 

Противоречива уговорка не разрешава на жертвата да разисква обществено нападението и изнасилването.

В имейл до Guardian от Airbnb отрича, че е опитвал да " заглуши "  жената. " В случаите на полово принуждение жертвите могат да приказват свободно за прекарванията си ", съобщи представителят на компанията Бенджамин Брайт. Той не оспори други детайлности от информацията на Bloomberg, само че добави, че " екипът на Airbnb за доверие и сигурност "  е  неразделна част от цялостната интервенция за обслужване на клиенти.

" Приоритетът за нашата компания и нашите ръководители беше да поддържаме претърпелите насилие и да постъпваме вярно с някой, който е претърпял контузия. Нашият екип по безопасността работи интензивно и самодейно се свързахме с NYPD (полицейското ръководство в Ню Йорк) след нападението, с цел да предложим нашата помощ за тяхното следствие. ", сподели още той.

Джим Кърк, юристът на жертвата, отхвърли коментар, като декларира в имейл до Guardian, че няма какво да добавят към материала на Bloomberg. Той съобщи, че клиентката му желае да остане анонимна и отхвърля всички претенции на медиите за изявление. 

От огромното следствие на екипа на Bloomberg относно стандартите за сигурност на платформата за отдаване на парцели чартърен излиза наяве, че даже по-късно грубо нахлуване няма смяна в политиката на Airbnb. Компанията не е трансформирала разпоредбите си по отношение на методите и местата, където наемателите получават ключовете си, а домакините на парцели не са длъжни да разкриват кой различен има авариен ключ. Въпреки това управлението взе решение да вкара редица отстъпки за домакините, които желаят да закупят продукти като интелигентни брави и детектори на звук.

 
Прогнозите на Airbnb за пътуването и туризма през 2021 година

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР